sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

654/1001 The Jerk (1979)

Katsoin televisiosta tulleen Steve Martinin läpimurtoelokuvan Superhulttion (The Jerkin). Muistan kun näin tämän ensimmäistä kertaa enkä pitänyt sitä mitenkään erityisen hauskana. Jostain syystä elokuva toimi paremmin nyt kun näin sen uudelleen.

Navin (Steve Martin) kasvaa köyhän mustan perheen ainoana valkoisena ja alkaa tuntemaan itsensä erilaiseksi ainoana rytmitajuttomana. Navin päättääkin lähteä maailmalle saadessaan tietää, että on adoptoitu etsimään omaa kohtaloaan ja tienaamaan perheelleen elannon. Navin kokee elämän huipun rakastuneena rikkaana keksijänä kuin elämän matalimmat mutalammikot jätettynä ja kaiken menettäneenä rääsyläisenä.

Superhulttio keksii silmälasien nenäpidikkeen.

Elokuva oli edellä aikaansa ja vaikka saikin ristiriitaisia arvosteluita, niin päätyi se kolmanneksi suurimmaksi tulojen tuottajaksi vuoden 1979 lippuluukulla. Steve Martin esitti hauskasti hieman hidasta Navinia, joka kuitenkin onnistui pärjäämään maailmalla heikoista eväistään huolimatta. The Jerk ei ole ehkä maailman hauskin komedia, mutta on se kuitenkin monen komediaelokuvan esikuva.

***

Ohjaaja:Carl Reiner
Pääosissa:Steve Martin, Bernadette Peters, Catlin Adams
Kesto:94min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.