sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Honeymoon in Vegas (1992)

Jo ennen Sinkkuelämää-sarjan alkua ja Sarah Jessica Parkerin suursuosiota, voitiin hänet nähdä tämänkaltaisissa kepeissä komedioissa kuten Kuherruskuukausi Vegasissa (Honeymoon in Vegas). 

Jack Singer (Nicolas Cage) on luvannut äitinsä (Anne Bancroft) kuolinvuoteella, että ei koskaan mene naimisiin (koska kukaan tyttö ei voi tehdä häntä niin onnelliseksi kuin oma äiti). Pitkäaikainen tyttöystävä Betsy (Sarah Jessica Parker) ei kuitenkaan halua olla ainainen tyttis vaan vaatii häitä tai lähtee litomaan. Jack suostuukin pitkin hampain viemään kultansa pikahäihin Vegasiin. 

Elokuva nojasi myös pitkälti Sarah Jessica Parkerin vartalon muotoihin.
 Pelihallien luvattuun maahan päästyään alkaa Jack arkailla naimisiin menon kanssa ja päättää pitkittää tilannetta osallistumalla uusille tulokkaille tarkoitettuun pokeriotteluun. Jack ei kuitenkaan tiedä, että ottelun on järjestänyt rikas pohatta Tommy Korman (James Caan), joka on iskenyt silmänsä hänen tulevaan vaimoonsa. Jack häviääkin ottelun ja velkojen kuittaamiseksi Tommy haluaa viettää viikonlopun Betsyn kanssa.

Tästä alkaa suuri kissa-hiiri-leikki kun Jack katuu päätöstään ja juokseen ympäri Yhdysvaltoja yrittäen päästä viettelevän Tommyn ja lämpenevän Betsyn väliin. 

Elokuvan sivuosassa voi nähdä Karate kideistä tutun Pat "Mr. Miyagi" Moritan.

Wax on, wax off?
 Kuherruskuukausi Vegasissa oli harmitonta viihdettä vaikka sen juoni tuntuikin hieman heppoiselta. Italialaisessa kulttuurissa äidin ja pojan suhde on läheisempi kuin kenties pohjoismaissa, mutta silti elokuvan alkuasetelma tuntui hieman köykäiseltä: mies joka ei halua mennä naimisiin kun on sen kuolevalle äidilleen luvannut ja nainen joka vaatii avioitumista jäämisensä ehdoksi. Jos kuitenkin hyväksyy elokuvan antamat motiivit päähenkilöiden tuleville toimille, niin jatko on ihan hauskaa seurattavaa. Tosin katsojan täytyy jaksaa hyväksyä myös molempien päähenkilöiden hölmöys. Jackin jäädessä useita kymmeniä tuhansia velkaa pokerissa ja Betsyn unohdettua poikaystävänsä heti kun rikas mies hänelle Havaiji-korttia vilauttaa. Sinällään tyhmä-mies ja lutka-nainen sopivat varmastikin hyvin toisilleen ja ovat näin uskottava pari. 

Pat Moritanin näkeminen muuna kuin Miyagina tuntui väärältä, hänen pitäisi seisoa jossain museossa jalustalla.

 **1/2

Ohjaaja:Andrew Bergman
Pääosissa:James Caan, Nicolas Cage, Sarah Jessica Parker
Kesto:96min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.