sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

239/1001 An American in Paris (1951)

Katsoin tanssilla ja laululla väritetyn musikaalin: Pariisin lumoissa (An American in Paris). Elokuva voitti muun muassa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon ennakkosuosikkien kuten Paikka auringossa sekä Viettelysten vaunu sijaan.

Jerry Mulligaan (Gene Kelly) on amerikkalainen, joka on tullut taiteen mekkaan, Pariisiin, opiskelemaan ja tekemään taidetta. Myös hänen konserttipianistikaverillaan Adamilla (Oscar Levant) on vaikeuksia töiden saamisessa. Heidän yhteisellä tuttavallaan (Georges Guétary) menee kuitenkin hyvin, koska on löytänyt naisen, Lisen (Leslie Caron), jonka kanssa aikoo avioon.

Jerry kokee käänteen elämässään kun hänen taidettaan ostaa rikas taidekeräilijä, joka haluaa ottaa hänet siipiensä suojaan ja tehdä hänestä tähden. Jerry myös rakastuu naiseen, joka sattuu olemaan hänen kamunsa heila - Lise.  

Tanssi, tanssi!
Mielestäni on mielenkiintoista, että 50-luvulla oli tällaisia persoonia joiden ympärille tehtiin useita elokuvia. Gene Kelly oli loistava tanssija sekä laulaja ja näiden taitojen ympärille hän saikin
Oscar Levant
useamman pätkän. Gene on kieltämättä valloittava persoona. Arpi poskessa jonka hän sai 6 vuotiaana ajettuaan kumoon kolmipyöräisellään tekee hänen muuten virheettömästä naamasta mielenkiintoiset. Varsinainen tähti tässä elokuvassa minulle oli kuitenkin Oscar Levant. Kuka tämä mies oikein on ja miksi en ole tiennyt tästä kaverista aikaisemmin? Hän oli mainio persoona ja hyvä vastapaino hieman imelälle Genelle. 

Tarina ei sinällään kovin erikoinen ollut: kaksi miestä ja yksi nainen. Genen laulua ja tanssia oli kuitenkin ihan viihdyttävää katsoa vaikka yltyi elokuvan lopussa liiallisuuksiin. 

***1/2

Ohjaaja:Vincente Minnelli (Meet Me in St. Louis)
Pääosissa:Gene Kelly, Leslie Caron, Oscar Levant
Kesto:113min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.