sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

397/1001 The Nutty Professor (1963)

Katsoin Tohtori Jerry ja mr. Hyde (The Nutty Professor) -elokuvan. Olin kyllä nähnyt tämän joskus aikaisemminkin, mutta paremmassa muistissa oli Eddie Murphyn tähdittämä uusintaversio elokuvasta.

Kemian opettaja professori Kelp (Jerry Lewis) on aika nörttimäinen mies, jota tämän luokan pojat kovistelevat. Kun viehättävä luokkalainen Stella (Stella Stevens) tekee huomautuksen, että on raukkamaista kiusata pientä miestä, niin saa Kelp ajatuksen tehdä kemian avulla itsestään isomman miehen. Rohdos muuttaakin Kelpin lipäväksi, komeaksi ja lahjakkaaksi laulajaksi, mutta myös epämiellyttäväksi egoistiksi. Stella lankeaakin aluksi tämän uuden persoonan Buddy Loven (Jerry Lewis) leperryksiin, mutta tajuaa, että hän on kyllä aika mulkku mieheksi.

Professori kokkaa muutoslientä
Jerry Lewis näytteli hauskasti ja uskottavasti nörttiä proffaa kuin itsevarmaa Buddyakin. Vaikka nörtillä Lewiksella on nököhampaat ja lasit, niin perustui huomattava muutos kuitenkin Jerryn loistaviin näyttelijänlahjoihin. Elokuvan uusintaversiossa kun Eddie Murphyn piti turvautua "läskipukuun". Elokuva olikin ihan hauska, mutta ei ihan niin hauska kuin lapsuudestani muistin. Röyhkeää Buddyä oli välillä kiusallista katsoa, mutta se kai oli tarkoituskin.

Ihan jees.

***

Ohjaaja: Jerry Lewis
Pääosissa: Jerry Lewis, Stella Stevens, Del Moore
Kesto:107min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Näitä Jerryn pätkiä tuli kakarana tuijoteltua töllöstä useampikin, mutta sen jälkeen onkin sitten ollut hiljaisempaa. Hyllystäkään ei herran tuotoksia pahemmin löydy. Vain Geisha boy, jota sitäkään en ole toistaiseksi saanut katsotuksi. Joku päivä sekin ihme vielä ehkä tapahtuu...

    VastaaPoista
  2. joo, sama homma. Itse olin ihan Jerry&Dean fani lapsuudessani. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.