sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Oscar gaala 2014 - Tulokset

Heh, onpa kivaa vaan hengailla maanantaina kotona, aivan kuin lintsaisi töistä. Parin päivän loma kuitenkin mahdollistaa ihan "laillisestikin" tämän luksuksen. No joo, kovinkaan hyvin ei omat veikkaukseni menneet Oscar-gaalan osalta nappiin, niin kuin ne eivät koskaan menekään. Sain peräti 7/24 osumaa:

Paras miespääosa - Matthew McConaughey 

AIDS-teema puri akatemian jäseniin ja varmasti myös Matti palkintonsa ansaitsi. Hän piti myös kosekttavan puheen siitä kuinka hän tarvitsee aina sankarin jota jahdata ja tämä sankari on hän itse 10 vuoden päästä. Ja tyypin jota katsoa ylöspäin ja se on tietty jumala.

Paras orginaali käsikirjoitus - Spike Jonze

Her-elokuvan näin ihan äskettäin ja sen uniikki tarina oli kyllä niin kiehtova, että Spikelle palkintoa toivoin ja hän sen myös onnekseni sai.

Paras animaatio - Frozen

Frozen-elokuvaa pidetään Disneyn paluuna 80-luvun kultaisiin aikoihin mitä tulee prinsessa-animaatioihin ja sen takia ei ollutkaan vaikea arvata, että palkinto siihen suuntaan kolahtaa vaikka elokuva on vielä itseltäni näkemättä.

Paras ulkomaalainen - The Great beauty

Täytyy rehellisesti myöntää, että tämän kategorian kohdalla heitin arvaukseni täysin hatusta ja arpa nyt sattumalta osui kohdalleen.

Paras elokuvaus - Gravity

Kaikki tekniset palkinnot voittanut Garvity oli visuaalisesti niin vaikuttava, että veikkasin myös akatemian huomioivan tämän. Harva elokuva kuitenkin on sijoittunut avaruuteen, siis ei alukselle tai jollekin planeetalle vaan sinne painottomaan mustuuteen. 

Parhaat erikoistehosteet - Gravity

Gravity, koska kohtaukset näyttivät uskottavasti tapahtuvan avaruudessa.

Paras puvustus - The Great Gatsby

Kultahattu eli The Great Gatsby sijoittuu iloittavalle 20-luvulle ja vilauksen elokuvaa nähneenä ajattelin, että nuo hienot kimaltelevaiset iltapuvut varmaankin vaateosuuden voittaa. Ilmeisesti elokuvassa oli paljon merkkituotteita kuten Pradaa jne.

Siinä olivatkin oikeat arvaukseni. Tällä kertaa orjuus voitti AIDS:n ja 12 years a slave voitti parhaan elokuvan palkinnon veikkaamani Dallas buyers clubin sijaan. Juontajana Ellen DeGeneresiä oli hieman kiusallista katsoa kun hän puuhasteli yleisön parissa tarjoten pizzaa, ottaen valokuvia ja keräten rahaa. Yle Teeman juontajista se oli hauskaa, mutta mielestäni se oli turhaa häröilyä - Give me Hugh Jackman any day! Suomen päässä toimivista Ylen juontajista vielä sen verran, että alkukankeuden jälkeen heitä oli ihan viihdyttävä kuunnella. 

Siellä kaikilla oli niin mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.