sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Thor: The Dark World (2013)

Lainasin työpaikan vuokraamosta tämän Thor: The Dark Worldin , joka on jatkoa elokuvalle Thor. En ollut kovinkaan vakuuttunut ykkösosasta, joten tämän jatkiksen kohdalla odotukseni olivat matalalla. 

Taustaa: Tummat haltijat yrittivät syöstä maailman pimeyteen tuhansia vuosia sitten käyttämällä asetta, joka tunnetaan nimellä Aether. Åskardin vartijat pysäyttivät pahat aikeet, mutta haltijoiden johtaja Malekith pääsi pakoon odottamaan seuraavaa tilaisuuttaan. Åskardin vartijat piilottivat Aetherin, jota ei pystynyt tuhoamaan.

Thor ja isänsä Odin-Hopkins
Nykypäivä: Sääilmiöiden tutkija Jane (Natalie Portman) huokailee takaisin kotiinsa palanneen Thorin (Chris Hemsworth) perään eikä kukaan muu mies hänelle kelpaa. Jane löytää mystisen energiakeskittymän ja menee avustajineen (Kat Dennings ja joku toinen) sitä tutkimaan. Janen kolmas tutkijakollega Erik (Stellan Skarsgård) ei ole tavoitettavasti kun on hillunut alasti ja sen  takia viety lukittujen ovien taakse. Jane tempautuu madonreikään, jossa tämä muinainen ase Aether sijaitsee. Energialataus siirtyy Janeen ja alkaa hänen suonissaan virrata punainen Aether ja jos häneen koskee, niin tapahtuu räjähdyksiä. Thor menee hakemaan Janea kun saa tietää, että hän on kadonnut maanpäältä (kun Jane seikkaili siellä madonreiässä), mutta juuri silloin Jane taas palaa. Thor kaappaakin Janen syliinsä ja lennättää hänet Åsgardiin. Malekith (Christopher Eccleston) joukkoineen haluaa Aetherin ja tulee sitä Åskardiin väkivaltaisesti hakemaan. Thorin äiti (Rene Russo) kuolee rytäkässä.

Loki (Tom Hiddleston) on vangittuna ja Thor ehdottaa hänelle yhteistyötä kukistaakseen pahiksen joka tappoi heidän äitinsä. Onko Loki luottamuksen arvoinen?

Loki ja Thor
 Tämä Thor 2 oli mielestäni parempi kuin se ensimmäinen vaikka ei tämäkään mikään neronleimaus ollut. Elokuvaa kuitenkin katsoi ihan semikiinnostuneena. Jo ensimmäisessä Thorissa esiintyny Loki on mielestäni koko maailman mielenkiintoisin hahmo. Hänen läsnäolonsa ruudussa toi heti lisää kiinnostavuutta. Thorin näyttelijä on puolestaan vieläkin vain kauniskasvo (tai ruumis) ilman sen kummempaa sisältöä. Jane ja Thor yhdessä ei vieläkään vakuuta. 

Sekopäinen Stellan Skarsgård oli ihan hauska. 

**1/2

Ohjaaja:Alan Taylor
Pääosissa: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston
Kesto:112min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.