sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 17. toukokuuta 2014

Cinderella Man (2005)

Cinderella man perustuu tositapahtumiin. Russell Crowe esittää Jim Braddockia, jota kutsuttiin "Tuhkimomieheksi", josta elokuvakin on nimensä saanut. 

Jim Braddock on menestyvä nyrkkeilijä joka laittaa rahansa pörssiin ja 30-luvun laman sekä pörssiromahduksen jälkeen menettää omaisuutensa. Useiden loukkaantumisten jälkeen ei hän pysty enää voittamaan pelejäänkään, joten putoaa nopeasti pohjalle muun rupusakin sekaan. Jim menettää myös ottelulupansa.  Tämä näytetään meille nopeasti alkuintrossa. Todellinen tarina syntyy siitä kun tämä entinen kuuluisuus nousee feenixin tapaan tuhkasta, kuten parrakas ristiinpukeutuja meille euroviisuissa lauloi, ja palaa totaalisesta köyhyydestä takaisin varteenotettavaksi nyrkkeilyvastukseksi. 

Mukana menestyksessä auttaa hänen managerinsa Joe (Paul Giamatti) sekä hänen vaimonsa Mae (Renée Zellweger).

Russell Crowe ja Paul Giomatti
Russell oli uskottava köyhänä 30-luvun nyrkkeilijänä. Hänessä on jotain sellaista, että hänestä uskoo, että elämä ei ole ollut aina helppoa. Samaa en voi sanoa Zellwegeristä. Mielestäni hän on mainio joissain rooleissa, mutta tähän hän ei oikein sopinut vaatimattomana vaimona ja perheenäitinä. Giomatti oli sopivan energinen managerina ja toi viulunvingutus draamaan mukavaa potkua. 

Craig Bierko ja Russell C.
Elokuva oli ihan kiva tuhkimotarina varsinkin kun se perustui tositapahtumiin. Ymmärrän, että köyhyyttä ja kurjuutta piti korostaa, että menestys maistuisi vieläkin makoisammalta, mutta ehkä sen korostaminen paikoin hieman ärsytti. Craig Bierko pahimpana loppuvastuksena oli myös väärä valinta. Mielestäni hän on enemmänkin koominen kuin pelottava.

***1/2

Ohjaaja:Ron Howard (Enkelit ja demonit, Kaunis mieli, The Grinch)
Pääosissa:Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko
Kesto:144min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. En muuten ajatellutkaan tuota Craig Bierkoa, nyt kun mainitsit sen, olet täysin oikeassa, hän ei istu rooliinsa ja muutenkin olen leffasta samaa mieltä kuin sinä. Olin kuullut leffasta pelkkää hyvää jopa taivaallista ylistystä joten petyin täysin kun se olikin niin tylsää ja hidasta. Mutta draama on vaikea hallita...

    VastaaPoista
  2. Minäkin oli suhteellisen pettynyt pätkään kun heijastelin mitä siitä olin kuullut...:/

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.