sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ondine (2009)

Ohjaaja Neil Jordanilla on pari mielenkiintoista fantasiaelokuvaa kuten Veren vangit sekä The Company of the wolves. Luettuani kuvauksen hänen ohjaamaastaan elokuvasta Ondine, ajattelin, että on luvassa Splash!-tyyppinen fantasiapätkä mererenneidosta, mutta luvassa olikin hieman erilainen kertomus.

Syracuse (Colin Farrell) on kalastaja, joka saa verkkoonsa mystisen naisen - Ondinen (Alicja Bachleda), jonka vie vanhaan mökkiinsä asumaan. Syracusen munuaisvaivainen tytär Annie (Alison Barry) yhdistää Ondinen tarinan myyttiin selkieistä, jotka ovat hylkeitä jotka maalla ollessaan muuttuvat ihmisiksi. Annie on erityisen kiinnostunut Ondinesta, koska selkiet voivat myytin mukaan toteuttaa toiveita. Annie haluaisi, että hänet parannetaan. 

Kalastaja sekä saalis
Elokuva oli siitä mielenkiintoinen, että alussa ei voinut tietää, että onko elokuva fantasiaa vai ottaako se realistisemman otteen päähahmoon. Kun elokuva alkoi kallistua jälkimmäiseen oli se pieni pettymys, mutta toisaalta ihan virkistävä ratkaisu "fantasiaohjaajalta". Mielestäni Alison oli mainio lapsinäyttelijä ja Ondinen näyttelijässäkin oli mukavaa mystisyyttä. Oli myös kiva nähdä Colin Farrell vaatimattomassa roolissa ex-alkoholisti-kalastajana.

Kuitenkin mitä lähemmäksi elokuva loppuaan pääsi ja ratkaisu kävi ilmeisemmäksi, niin koki se jonkinlaisen antikliimaksin.

Ihan jännä.

***1/2

Ohjaaja:Neil Jordan
Pääosissa:Colin Farrell, Alicja Bachleda, Dervla Kirwan
Kesto:111min
Valmistusmaa: Irlanti, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.