sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

768/1001 The Princess Bride (1987)

Prinsessan ryöstö (The Princess Bride) on esimmäinen elokuva, jonka näin elokuvateatterissa. En muista kokemuksesta juurikaan mitään paitsi edessäni olevan istuimen korkeuden. En vissiin oikein jaksanut keskittyä. Kai olin joku 6-vuotias. Alkukokokemuksesta huolimatta Prinsessan ryöstö on oikein hyvä elokuva, joka saa hyvälle tuulelle. 

Peter "Columbo" Falk näyttelee sairaan pojan (Fred Savage) isoisään, joka alkaa lukemaan satua hänelle. Satu kertoo tosirakkaudesta. Buttercup (Robin Wright) on kaunis nainen joka käskyttää komeaa renkiään (Cary Elwes). Käskyttäminen muuttuu kuitenkin pian rakkaudeksi. Renki on köyhä ja menee matkoille haaliakseen rakkaalleen rikkautta. Buttercup saa kuitenkin tietoonsa, että hänen rakkaansa on kuollut ja suostuu vastentahtoisesti prinssin (Chris Sarandon) vaimoksi. 

Eräällä prinsessan ratsastusmatkalla joutuu hän ryöstetyksi erikoisen trion toimesta; jättiläisen (André the Giant), miekkataiturin (Mandy Patinkin) sekä sivistyneen miehen (Wallace Shawn).  Ryöstetyn prinsessan perään lähtee niin prinssi kuin kuolleeksi luulemansa renkikin.

Elokuvassa voi nähdä myös muun muassa Billy Crystalin sekä Mel Smithin

True love
Prinsessan ryöstö on kiva satu, jonka jaksaa katsoa useampaankin otteseen. Tällaisia seikkailuelokuvia on muutenkin tehty aivan liian vähän. Robin on sopivan eteerinen avuttomaksi prinsessaksi ja Cary sopii mainiosti nenäkkääksi miekkasankariksi. Hänet olisin halunnut nähdä useammassakin elokuvassa 80-90-luvuilla kun ei vielä ollut niin vanhettunut. Myös trion jäsenet olivat sopivan koomisia ja persoonallisia.

Trio
Muistan että nuorenpana minua häiritsi se, että tarina keskeytyi kun se sairas pikkupoika keskeytti sen kysymyksillään, mutta ei se näin vanhempana enää haitannut ja oli hauska muistutus, että "tässä kerrotaan vaan satua".

Sympaattinen elokuva.

****

Ohjaaja: Rob Reiner (Kun Harry tapasi Sallyn..., Piina, Stand by me)
Pääosissa: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright
Kesto: 98min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.