sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 14. kesäkuuta 2014

843/1001 Strictly ballroom (1992)

Strictly ballroom - Kielletyt askeleet (Strictly ballroom) on ohjaaja Baz Luhrmannin esikoisohjaus. Bazilla on vahvasti omaleimainen ohjaustyyli ja hänet tunnetaankin paremmin suosituista Moulin Rouge ja Romeo+Juliet elokuvista.

Scott (Paul Mercurio) on menestyvä kilpatanssija, jonka äiti (Pat Thomson) toimii tanssinopettajana halukkaille oppilaille. Yksi tällainen ujo oppilas Fran (Tara Morice) pyytää juuri tanssiparinsa jättämän Scottin omaksi tanssiparikseen Australian Pan Pacific  -mestaruuskilpailuun. Fran haluaa tanssia Scottin kanssa tämän "kielletyillä askeleilla", joiden takia Scottin vakipari lähti.  Alun epäilyjen jälkeen Scott päättää otaa Franin parikseen, mutta alottelija-ammattilais-pari joutuu kohtaamaan ennakkoluuloja sekä esteitä. 

Scott ja Fran
Pidän kovasti tästä tanssielokuvasta. Strictly on mukava pienen budjetin elokuva, joka ei tarvitse nimekkäitä näyttelijöitä ja kaikkea sitä mahtipontisuutta, jota Moulin Rougessa on ollakseen kiinnostava. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, dialogi ja leikkaukset nopeatempoisia. Elokuva on muutenkin rytmitetty kuin tanssi, jota se kuvaa.

Kiva romanttinen komedia, joka ei maistu Hollywood-sokerille.

****

Ohjaaja: Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Romeo+Juliet, Australia)
Pääosissa: Paul Mercurio, Tara Morice, Bill Hunter
Kesto:94min
Valmistusmaa: Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.