sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Beauty and the beast (1987)

Ostin joskus ajat sitten ensimmäisen osan ensimmäistä osaa tv-sarjaa Beauty and the beast. Sarjaa tehtiin kaikkiaan kolme kautta ja tässä boksissa: Season 1, vol 1. on noin puolet ensimmäisen kauden jaksoista eli 10 miltei tunnin mittaista jaksoa. Jos saan joskus loput jaksoista käsiini, niin arvostelen ne tähän samaan.

Boksi omasi hienon pahvikotelon, joka ei tässä kuvassa ilmene hirveästi
Terminaattoreista tuttu Linda Hamilton näyttelee tässä sarjassa viehättävää juristia nimeltä Catherine, jonka pelastaa ryöstäjien käsistä hirviömäisen oloinen karvaturrimies Vincent (Ron Perlman). Käy ilmi, että Vincent elää maan alla yhteiskunnan hylkiöiden kanssa. Catherinen ja Vincetin välille syntyy vahva side ja he rakastuvat toisiinsa, mutta eivät voi toteuttaa rakkauttaan yhteiskunnan ennakkoluulojen takia. Vincentistä tuleekin Catherinen suojelia ja antaa myös lakinaiselle vinkkejä keitä rikollisia kannattaisi jahdata. 

Beauty and the beast
Ron Perlman ja Linda Hamilton ovat molemmat hyviä näyttelijöitä ja heitä oli  miellyttävä näissä jaksoissa seurata. Tarinat olivat kuitenkin laadultaan epätasaisia eikä niitä ollut aina kovinkaan kiinnostava katsoa. En tiedä mitä kaikkea vielä noihin kahteen ja puoleen kauteen mahtuu kun jokainen jakso tuntui päättyvän Catherinen ja Vincentin väliseen tuskailuun kun eivät voi saada toisiaan. Ron Pearlmanin osuus jää loppujen lopuksi aika vähäiseksi kun Linda on se joka on keskiössä selvittämässä kulloistakin rikosta. 

Ilmeisestikin 80-luvulla tämä sarja oli da shit, mutta aika on hieman kuluttanut tätä romanttista unelmaa. Ron Perlman voitti jopa vuoden 1989 Golden Globe -palkinnon parhaasta miespääosasta.

Ihan kiva, mutta paikoin vähän tylsä ja ylidramaattinen.

**1/2

Luoja: Ron Koslow
Pääosissa: Ron Perlman, Roy Dotrice, Jay Acovone
Kesto: n.60min/jakso
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Olen aina sekä pitänyt että inhonnut tuota hirviömaskeerausta, kun se on niin pörheä bendele ettei sitä osaa pelätä, mutta hiton hienon näköinen se on. Vaikka sitten näyttääkin joltain Whitesnaken tai muun tukkarockyhtyeen jäseneltä.

    Mainiona sivumainintana muistellaan Star Trek Next Generationin Jonathan Frakesia, joka on ilmeisesti Ron Perlmanin bestis ja houkutteli muun muassa jälkimmäisen mukaan Star Trek Nemesikseen. Frakes ja Perlman jutustelivat Nemesiksen ekstroissa ystävyydestään ja mainitsivat, että olivat vuonna yhdessä vaiheessa hyvinkin alamaissa kun näyttelijänura ei millään meinannut aueta. Miehillä oli samana päivänä koe-esiintymiset eri tv-sarjoihin ja kummankin kohdalla juuri siitä samaan aikaan alkoi suosio. Kyseessä olivat juurikin Star Trek Next Gen. ja Beauty and the Beast. Loistavaa!

    VastaaPoista
  2. Mielestäni tuo maskeeraus on tyylikäs eikä poikkea liikaa Ronin aidoista kasvonpiirteistä. Vaikka kausi on kasari, niin ei mielestäni kuitenkaan liian överi.

    Parhautta tosiaan!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.