sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Rocky Balboa (2006)

"It Ain't Over 'Til It's Over

Rocky-sarjan päättää hienosti vuonna 2006 syntynyt Rocky Balboa.

Rocky (Sylvester Stallone) elää keski-ikäistä elämäänsä pyörittäen omaa ravintolaa ja eläen menneisyydessä muistellen syöpään kuollutta vaimoaan Adriania. Rocky yrittää pitää yhteyttä huonolla menestyksellä nyt jo aikuiseksi kasvaneeseen poikaansa Rocky Jr:iin (Milo Ventimiglia), joka on valinnut isästään erilaisen työuran yritysmaailmassa. Juniori kokee elävänsä isänsä varjossa ja on hieman eksyksissä ennen isänsä silmät avaavaa puhuttelua.

Nyrkkeilyn hallitseva maailmanmestari Mason Dixon (Antonio Tarver) ei ole kansan suosiossa vaan häntä syytetään helpoista vastuksista. Tv-kanava tekeekin tietokonesimulaation kuvitteellisesta ottelusta Dixonin ja Rockyn välillä. Ottelun aiheuttama keskustelu saa Rockynkin miettimään, että pitäisikö palata takaisin kehiin pikkuotteluiden merkeissä. Rocky saa kuitenkin heti lisenssin saatuaan tarjouksen otella Dixonina vastaan näytösottelun merkeissä. 

Rocky saa tuekseen poikansa sekä ystävänsä Paulien (Burt Young) ja Marien (Geraldine Hughes) ja päättää kokeilla vielä kerran onko "kellarissa tavaraa".

Elokuvassa voi nähdä myös Mike Tyson -cameon.

Isä ja poika
Pidin kovasti tästä Rocky Balboasta. Mielestäni se oli hyvä päätös Rocky-elokuville. Olen iloinen että kaikki enemmän tai vähemmän hyvät Rockyt tehtiin. Niihin on aina nostalgista palata ja kukin osa kertoo hyvin omasta ajastaan. Rocky Balboa kuvaa myös hyvin 2000-lukua, kovempine kulmineen ja kehittynein teknologineen. Sylvester vangitsi hyvin eläköityneen nyrkkeilijän sielun, jonka elämä on hieman hakusessa kun kiintopiste Adrian on kuollut. Milo pärjäsi myös hyvin Rockyn poikana. Elokuvassa oli kaksi vahvaa monologia jotka tulivat Syltyn suusta. Toinen oli se kun hän ojensi poikansa elämään omaa elämäänsä välittämättä muista ja toinen kun hän vetosi nyrkkeilylisenssin myöntämisestä päättävään tuomaristoon. 

 
Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
                               
 En ihan niin paljon lämmennyt Geraldinen esittämään Marieen, jonka piti olla ykkösosassa olleen "pikku-Marien" kasvanut versio. Hän ja hänen poikansa "Steps" tuntuivat elokuvan ylimääräiseltä täytteeltä. En ole maininnut aikaisemmissa arvosteluissani sanallakaan Burt Youngia, joka on kuitenkin aika oleellinen osa elokuvia. Burtin esittämä Paulie-hahmo on vastenmielinen tapaus, jolla on kuitenkin ainakin osittain kultainen sydän. Paulie antaa mukavaa särmää Rockyn menestystarinoille. Paulie palauttaa aina maan päälle. Tähän Rockyyn oli palkattu ihan oikea nyrkkeilijä Rockyn vastukseksi ja myös iskut olivat aitoja. Matsi näyttikin siksi helskarin realistiselta. 
Burt Young
Haikeaa sinällään että tämä oli vika Rocky, mutta hyvä että ei enää jatko-osia ole tullut vaikka jotain huhuja seiskasta onkin ollut liikkellä. Tähän olisi hyvä päättää.


****

Ohjaaja: Sylvester Stallone (Rocky III, Rocky II, Rambo)
Pääosissa:Sylvester Stallone, Antonio Tarver, Milo Ventimiglia
Kesto:102min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.