sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Sex tape (2014)

Sex tape - kadonnen videon metsästys (Sex tape) on Jake Kasdanin (mm. Bad teacher) ohjaama tuore komedia. 

Annie (Cameron Diaz) ja Jay (Jason Segel) ovat aviopari, jolla on lapsia. Ennen heidän seksielämänsä oli kuumaa ja kosteaa, mutta kahden lapsen myötä ei tahti ole pysynyt enää samana. Annie saakin ajatuksen, että pari voisi kuvata iPadille seksivideon, jolla piristää parisuhdettaan. Annie vannottaa Jaytä poistamaan kolmituntiseksi paisuneen muhinointihetken heti seuraavana päivänä, mutta tätä lupausta Jay ei pidäkään. Itse asiassa seksivideo on päässyt leviämään synkronointiapplikaation takia viidelle muulle taholle joille Jay on antanut vanhat iPadinsa käyttöön; pojalleen, Annien äidille, heidän ystäväpariskunnalleen (Rob Corddry, Ellie Kemper), Annien mahdolliselle uudelle pomolle (Rob Lowe) sekä postimiehelle.

Annie ja Jay ryhtyvätkin kiihkolla etsimään ja tuhomaan näitä seksivideon saastuttamia iPadeja.

Mukana voi nähdä myös Jack Blackin Youpornin edustajana.

Sänkypuuhissa
Elokuva alkoi aika vaikeasti. Jayn ja Annien nuoruuden seksihetkiä oli lähinnä kiusallista katsoa. Jyystäminen ei ollut niin komediallista joksi se oli tarkoitettu. Pidän Jason Segelistä How i met your mother -sarjassa, mutta tässä hän oli kuin sarja-hahmonsa, Marshallin, köyhempi versio. Ulkoisen olemuksensa puolesta Jason olisi voinutkin toimia ihan hyvin, mutta yhteen saattaminen Cameron Diazin kanssa ei mielestäni ollut onnistunein ratkaisu. Parin välillä ei tuntunut olevan tarpeeksi kemiaa. Diaz on myös turhan kaunis esittämään tavallista perheenäitiä jolla on jotain tarvetta erikoiskeinoin piristää seksielämäänsä. Mainostaminen on nykyään jo yleistä suuren budjetin elokuvissa, mutta iPadejen esittely sekä niiden kehuminen muun muassa kestäväksi alkoi tuntua jo aika hyökkäävältä. 


Ystävät ovat liiankin kiinnostuineta parin tallenteesta
Ajatuksena seksivideoiden metsästäminen vaikutti mielestäni ihan hauskalta, mutta kun pariskunta pääsi Annien mahdollisen pomon talolle, niin alkoi elokuva tuntua useaan kertaan nähdyltä: "Mene sinä olevinaan vessaan ja etsi se iPad, niin minä pidän miehen kiireisenä kaikin mahdollisin keinoin." Kaiken huipuksi Jay sai etsinnöissään peräänsä vihaisen koiran joka kolhuistaan huolimatta jatkasi jahtaustaan. Aika tuoretta. Sex tapessa oli joitain hauskoja kohtauksia, mutta ensimmäistä hymähdystä sai komediaksi odottaa aika kauan. Varsinkin Jayn ja Annien ystäväpariskuntaa esittäneet Rob sekä Ellie toivat elokuvaan kaivattua huumoria.

Rohkeasti Jake ja Cameron esittelivät alastomia vartaloitaan, mutta hieman hukkaan meni.

**1/2

Ohjaaja: Jake Kasdan (Bad teacher)
Pääosissa: Jason Segel, Cameron Diaz, Rob Corddry
Kesto:94min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.