sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Death to Smoochy (2002)

Danny DeViton ohjaama Smoochy (Death to Smoochy) kertoo lastenohjelmien julmasta maailmasta.

Rainbow Randolph (Robin William) juontaa lastenohjelmaa lastenkanavan parhaalla ohjelmapaikalla. Rainbow jää kuitenkin kiinni lahjuksien vastaanottamisesta ja hänen ohjelmansa jäädytetään. Kanava hakeekin epätoivoisesti Rainbown tilalle jotain esimerkillisesti elävää ohjelman vetäjää. Lastenohjelmien kehittäjä Nora (Catherine Keener) saakin tehtäväkseen palkata lähinnä metaklinikalla esiintyvän sarvikuonopukuun sonnustautuneen Smoochyn (Edward Norton) uudeksi tähdekseen. Kyyninen Nora ei ole vakuuttunut Smoochyn korkeasta moraalista, mutta palkkaa tämän käskyjen mukaisesti.

Sinisilmäisen Smoochyn silmät alkavat kuitenkin vähitellen tummua kun hän saa huomata, että katkeroitunut Rainbow, Lastensäätiötä edustava rikollisliiga ja Irlantilainen mafia ovat hänestä hyvin kiinnostuneita. Sekää ei auta asiaa, että tämän manageriksi pestautunut Burke (Danny DeVito) osoittautuu varsinaiseksi limapalleroksi. 
 
Robin Williams ja Edward Norton
Smoochy on mielestäni aivan loistava elokuva. Rainbow Randolph on ehkä hauskin rooli jossa olen Robin Williamsin ikinä nähnyt. Makoisimmat naurut tulevat juurikin hänen ruutuajallaan. Myös Edward on huvittava naiivina Smoocyna. Nortonin kovemmista rooleista American History X:ssä, Fight Clubissa tai 25th Hourissa ei ollut mennyt vielä niin kauan elokuvan ilmestyttyä, joten kontrasti oli silloin kovempi kun näin Smoochyn ensimmäistä kertaa noin vuonna 2003. Nyt tuntuu, että Norton ei muunlaisia rooleja teekään kuin tällaisia hassuttelevia hahmoja. Keener toi myös omalta osaltaan mukavaa kontrastia ronskilla suullaan sekä kylmällä olemuksellaan lastenohjelmien kehittäjä -hahmoonsa.Smoochyssa on myös mieleenjääviä rallatuksia sekä taidokkaita tanssiaskelia. 
 
Viihdettä koko pituudeltaan.

****

Ohjaaja: Danny DeVito (Heitä mami junasta, Ruusujen sota)
Pääosissa: Robin Williams, Edward Norton, Catherine Keener
Kesto:109min
Valmistusmaa:USA, UK, Saksa

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä todella hauska elokuva! Pitäisikin katsastaa uudelleen pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvä että löytyy muitakin jotka arvostaa elokuvan huumoria! :D

    VastaaPoista
  3. ''Friends come in all sizes....''

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.