sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 24. elokuuta 2014

GameBoard Double Bill: Jumanji (1995)/ Zathura (2005)

Jumanji perustuu Chris Van Allsburgin samannimiseen kirjaan. Muistan kuulleeni bussissa kuinka kaksi nuorukaista naureskeli sille, että sama äijä on kirjoittanut myös kirjan Zathura, joka kertoo Jumanjin lailla maagisesta pelilaudasta. Jostain ideoiden köyhyydestä taisivat pojat irvailla. 10 vuotta Jumanjin jälkeen ilmestyneen Zathura - avaruusseikkailu (Zathura) piti olla Jumanjin jatko-osa, mutta julkaistiin itsenäisenä elokuvana.

Jumanji (1995)

Rikkaan kenkätehtaan omistaja -isän (Jonathan Hyde) takia koulukiusattu nuori Alan Parrish (Adam Hann-Byrd) elää 60-luvun lopulla. Alan löytää mystisen rummutuksen saattelemana hienon puisen pelilaudan - Jumanjin - ja ryhtyy pelaamaan sitä nuoren Sarah Whittlen kanssa (Laura Bell Bundy). Alan imeytyy peliin sisään ja pääsee ulos vain tiettyjen noppalukemien saattelemana, mutta Sarah kauhistuu pelin laatua niin paljon, että juoksee pois talosta jättäen Alanin pelin sisään.

Reilu parikymmentä vuotta myöhemmin Alan Parrishin taloa asuttaa kaksi vanhempansa menettänyttä lasta Judy (Kirsten Dunst) ja Peter (Bradley Pierce). Lapset löytävät Jumanjin ja jatkavat peliä jonka Alan ja Sarah aikoinaan aloitti. Peter heittää noppalukemat jotka palauttavat Alanin pois pelistä. Aikuiseksi kasvaneen Alanin (Robin Williams) ja Sarhin (Bonnie Hunt) on pelattava peli loppuun, että kaikki sen tuomat riesat imeytyisivät takaisin peliin. 

Peter, Sarah, Alan ja Judy
Jumanji on mukava fantasiaelokuva, jossa on kiva ajatus lautapelin heittämien haasteiden muuttumisesta oikeiksi. Mielestäni Jumanji oli kuitenkin pelinä aika yksipuolinen, koska kaikki sen tuomat asiat olivat pelkkää vaikeutta. Monesti lautapeleissä on hyviä asioita lomittain pahojen asioiden kanssa. Robin Williams oli mainio viidakossa kasvaneena Alanina, Bradley söpö pikkupoikana ja Bonnie Hunt sopivan äidillinen. Minulla on kuitenkin henkilökohtaisia vaikeuksia sulattaa nuoren Kristen Dunstin näyttelijäsuoritukset. Jostain syystä en vain pidä hänestä. Minulle hän pilasi Veren vangitkin. Okei, ehkä en ole enää ihan niin jyrkästi häntä vastaan kuin aikaisemmin, mutta hän ei vain toimi minulle. 

David Alan Grier

Elokuvan hauska valopilkku on poliisia esittävä David Alan Grier.

***1/2

Ohjaaja:Joe Johnston (Captain America: First Avenger, Hidalgo)
Pääosissa:Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt
Kesto:104min
Valmistusmaa:USA

Zathura - avaruusseikkailu (2005)

Danny (Jonah Bobo) ja Walter (Josh Hutcherson) ovat veljekset jotka eivät tule toimeen keskenään. Heidän isänsä (Tim Robbins) on aivan helisemässä heidän kanssaan kun ylityötkin painavat päälle. Poikien isän täytyy piipahtaa toimistolla, jolloin pojat jäävät yksin nukkuvan siskonsa (Kristen Stewart) kanssa isoon ja vanhaan taloon. Danny löytää kellarista vanhan pelin - Zathura - ja alkaa pelaamaan sitä veljensä kanssa. Pian he huomaavat, että talo onkin singahtanut avaruuteen ja pelin tehtävät tapahtuvat heille ihan oikeasti.

Danny, Lisa, Astronaut, Walter
Zathura ei ollut mielestäni niin hyvä kuin Jumanji. Tässä elokuvassa mentiin nopeammin itse asiaan eli pelin pelaamiseen ja paljon aikaa käytettiin avaruusolioiden ja robotin kanssa sekoiluun. Tätä mellastamista ei ollut niin mielenkiintoista katsoa. Alkuasetelma veljesten välisestä kismailusta puolestaan oli ihan kiintoisa. Danny oli Jumanjin Peterin lailla söpö pikkupoika ja Hutcherson sopivan ilkeä isoveljeksi. Tim Robbins ei kauan elokuvassa viipyillyt, mutta loi ihan uskottavan isähahmon. Kristen Stewartin rooli oli aika suppea, mutta kaipa elokuvaan oli pakko laittaa yksi tyttö ettei siitä olisi tullut täysi makkarafestivaali. Zathurassa oli se hyvä puoli, että nyt pelissä oli myös hyviä kortteja kuten toivomus tähdenlennon aikana.

Dax Shepard esittää elokuvan astronauttia
Ihan hienon näköinen se peli ja jokseenkin kiinnostava juoni vaikkakin jo kerran nähty.

***

Ohjaaja: Jon Favreau (Elf, Iron man, Iron man 2)
Pääosissa:Josh Hutcherson, Jonah Bobo, Dax Shepard, Tim Robbins
Kesto:101min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.