sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 19. elokuuta 2014

Man of the Year (2006)

Robin Williams näyttelee elokuvassa Man of the year koomikkoa nimeltä Tom Dobbs, joka asettuu ehdolle presidentin vaaleissa. Vanhan politiikan toistoon kyllästynyt Dobbs menee mukaan huumorilla ravistellakseen kalkkiutuneita arvoja. Kannatus kuitenkin yllättää hänet.

Äänestys tapahtuu ensimmäistä kertaa digitaalisesti. Ohjelmaa suunnittelemassa ollut Eleanor (Laura Linney) kuitenkin huomaa bugin, josta informoi isokenkäisiä äänestyksen aattona. Koska aikaa on niin vähän, päättää yrtyksen johtaja lakaista ongelman maton alle. Teknisen ongelman takia Dobbs tulee valituksi presidentiksi. Eleanor haluaa kertoa Dobbsille ettei todellisuudessa tullut valituksi kun korporaation johto haluaa puolestaan laittaa Eleanorin aisoihin. 

Christopher Walkenin voi nähdä Dobbsin managerina. 

Eleanor ja Dobbs
Man of the year on siitä hauska elokuva, että se näyttää utopian Yhdysvalloista jota johtaisi jokin muu taho kuin suuryritysten tukema elefantti, jolla on velvollisuuksia tukijoilleen. Tämä tehtiin kuitenkin sillä tavalla realistisesti, että Dobbs tuli järjestelmävirheestä valituksi.

Robin Williamsia on ihan kiva katsoa intoa puhkuvana muutoksen haluajana. Pidän kovasti Christopher Walkenista, mutta välillä tuntui, että hän on väärässä elokuvassa. Repliikit eivät aina sopineet hänen suuhunsa. Laura Linney oli ihan hyvä idealistisena ohjelmistokehittäjänä, joka ajetaan ahtaalle. Man of the year elokuva oli jotain komedian ja jännärin väliltä ja sitä oli ihan viihdyttävä katsoa. Kokonaisuudessaan se jäi kuitenkin keskinkertaiseksi komediaksi kuten jännäriksikin. 

***

Ohjaaja: Barry Levinson (Sademies, Katuvarpuset, Wag the dog)
Pääosissa:Robin Williams, Laura Linney, Lewis Black
Kesto:115min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.