sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 19. elokuuta 2014

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)

Olen arvostellut aikaisemmin tätä Night at the museum 2 (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian) jatko-osaa edeltäneen elokuvan Night at the museum. Ensimmäinen osa näytti kuinka Larry Daley (Ben Stiller) päätyi taloudellisten ongelmien johdattamana yövartijaksi museoon, jolloin huomasi, että museon esineet heräävätkin yöllä eloon Ahkmenrahn laatan voimasta. 

Tässä toisessa osassa Larry on perustanut oman yrityksen keskittyen keksintöihinsä kuten pimeässä hohtavaan taskulamppuun. Bisnes on menestyvä ja Larryn taloudelliset ongelmat ovat takanapäin. Vierailullaan vanhassa työpaikassa kertoo museon johtaja (Ricky Gervais), että museo halutaan digitalisoida. Kaikki vanhat esineet viedään Smithsonian kellariin lukuun ottamatta muutamaa vetonaulaa, kuten presidentti Roosenwelt (Robin Williams). Larry lähtee pelastamaan ystäviään (mm. Owen Wilson ja Steve Coogan) ja kohtaa hankaluuksia aiheuttavan Ahkmenrahn veljen Kahmunrahn (Hank Azaria), joka haluaa mystisen laatan herättääkseen kuolleiden armeijan. Kahmunrah saa puolelleen muun muassa Iivana Julman (Christopher Guest), Napoleonin (Alain Chabat) sekä Al Caponen (Jon Bernthal). Larry saa puolestaan apua Amelia Earhartilta (Amy Adams) sekä Abraham Lincolnilta (Hank Azaria).

Smithsoniassa on oma Roosenwelt
Tämä jatko-osa oli aika samaa tasoa ensimmäisen osan kanssa. Ainoa varjopuoli ensimmäiseen nähden oli siinä, että nyt miltei kaikki hahmot olivat jo tuttuja eikä museon henkiinherääminen ollut enää mitään uutta vaikka museo vaihtuikin. Mielestäni Azarian esittämä pahis ei ollut kovinkaan onnistunut. Hieman tuhan rasittava. Amy Adamsin esittämä Ameliakin oli siinä rajoilla oliko hän mukavan reipas vai teennäisen tarmokas. Mielestäni elokuvassa oli joitain ihan hauskoja kohtauksia lähinnä pienoismalleja esittäneiden Owen Wilsonin sekä Steve Cooganin toimesta, mutta myös Ben Stillerin toimittamana.

Elokuvasta on tulossa nyt jouluna 2014 kolmas osa: Night at the Museum: Secret of the Tomb, joka jäi Robin Williamsin viimeiseksi elokuvaksi (jossa hän näkyy). Alla kolmosen traileri.


Elokuvan onnistui jokseenkin viidyttämään vaikka olikin turhan sekava.

**1/2

Ohjaaja:Shawn Levy (Night at the museum, Date night, Real Steel)
Pääosissa:Ben Stiller, Owen Wilson, Amy Adams
Kesto:105min
Valmistusmaa:USA, Kanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.