sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 9. elokuuta 2014

White chicks (2004)

White chicks on ohjaaja Keenen Ivory Wayansin (Scary movie, Scary movie 2) tekemä komedia kahdesta tummaihoisesta FBI-agentista, Kevin (Shawn Wayans) ja Marcus (Marlon Wayans), jotka saavat tietoonsa, että kaksi valkoista seurapiirisiskosta, Brittany (Maitland Ward) ja Tiffany (Anne Dudek) ollaan kidnappaamaassa lunnaiden takia. 

Kevin ja Marcus ovat mokanneet edellisen poliisikeikkansa, joten he päättävät näyttää kykynsä poliisipäällikölle (Frankie Faison) toimien oma-alotteisesti. Niinpä miehet naamioituvatkin Brittanyksi ja Tiffanyksi, jotta saisivat kidnappausta yrittävät verekseltään kiinni.

Suunnitelma osoittautuu kuitenkin mutkikkaaksi kun pari kohtaa Hamptonin juhlissa oikeiden siskosten kaverit (mm. Busy Philipps), rikas pelaajatähti Latrell Spencer (Terry Crews) ihastuu Marcuksen esittämään naiseen ja Marcuksen mustasukkainen vaimo alkaa epäilemään pettämistä.

White chicks
Mielestäni Scary movie -elokuvat ovat ihan hauskoja. White chicks sisälsi paljon samantasoista huumoria vaikka ei Scary movie -elokuvien tapaan muita pätkiä parodioinutkaan. Jos sivuuttaa sellaisen teknisen seikan, että miesten naamioasut eivät todellisuudessa huijaisi sokeaa Reettaakaan, niin voi elokuvan komedian typeryydelle antautua. White chicks tarjoili muutamat hyvät naurut varsinkin Terry Crewsin ollessa kohtauksessa mukana, mutta paljon myös latteuksia varsinkin ystävystymisestä siskosten kavereihin. 

                                                      
En ole koskaan pitänyt Busy Philippsistä, joka esittää tässä yhtä Tiffanyn ja Brittneyn kavereista. Mielestäni hän on ärsyttävä eikä näyttelijän taidoissakaan ole hurraamista. Silti hän esiintyy useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Busyä vastaava miespuolinen näyttelijä on minulle Greg Grunberg, Yhdessä vaiheessa tuntui, että hän esiintyy jokaisessa tv:stä tulleessa sarjassa ja aina samanlaista hahmoa.

Busy ja Greg
White chicks ei ole hyvä elokuva, mutta väsyneessä mielentilassa se onnistuu välillä naurattaamaan.

**

Ohjaaja: Keenen Ivory Wayans (Scary movie, Scary movie 2)
Pääosissa:Marlon Wayans, Shawn Wayans, Busy Philipps 
Kesto:109min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Olen nähnyt aika paljon kauhuelokuvia, mutta yksikään niistä ei pelota minua näin paljon... Enkä ole siis ikinä edes nähnyt tätä elokuvaa... Toinen vastaavia pelkotiloja aiheuttanut tekele oli se elokuva, missä Marlon Wayansin pää oli tietokoneellisesti istutettu sille pikkuvauvalle. HUI!

    VastaaPoista
  2. :D Joo, täytyy myöntää, että aika epäluonnolliselta nämä "valkoiset tytöt" näyttävät!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.