sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

652/1001 Life of Brian (1979)

Brianin elämä (Life of Brian) kertoo tarinan Brianista (Graham Chapman), joka syntyy samana päivänä kuin Jeesus. Briania erehdytään luulemaan messiaaksi ja saa peräänsä joukon kannattajia. Brian liittyy vastarintaliikkeeseen, jonka tarkoituksena on ajaa roomalaiset pois Juudeasta. Vastarinta vie kuitenkin Brianin ristiinnaulattavaksi, jolloin onkin aika katsoa elämän valoista puolta.

He's not the Messiah, he's a very naughty boy!
Brianin elämää en ole nähnyt aivan niin monta kertaa kuin Graalin maljan eikä kaikki tapahtumat olleet niin kirkkaassa muistissa kuten fantasia-kohtaus, jossa animoitu ufo pelastaa Brianin maahan tippumiselta keskeneräiseltä portaikolta. Gilliam halusi varmaan hieman animointiaan mukaan, mutta kohtaus ehkä vähän rikkoo kokonaisuutta. Tosin tuollaista väliintuloa ei kovin usein leffoissa näe. Elokuva on hauska vertaus Jeesuksen tarinaan, jossa hieman irvaillaan kaiken sattumanvaraisuudella.

Pythonit (Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese) esittää suurimman osan päärooleista. Lisänä on Brianin tulista tyttöystää esittävä Sue Jones-Davies. Taattua Python-huumoria alusta loppuun. 


****

Ohjaaja:Terry Jones
Pääosissa:Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese, Graham Chapman
Kesto:94min
Valmistusmaa:UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.