sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. huhtikuuta 2015

We're No Angels (1989)

Sean Penn ja Robert De Niro näyttelevät pääosaa tässä Neil Jordanin ohjaamassa rikoskomediassa - Emme ole enkeleitä (We're No Angels).

Vankilasta teloitettavaksi joutuvan vangin (James Russo) kanssa vahingossa pakenemaan pakotetut Ned (Rober De Niro) ja Jim (Sean Penn) päätyvät läheiseen kylään, jossa teeskentelevät pappeja etteivät jäisi kiinni. Miesten tavoitteena on päästä Kanadan rajojen sisäpuolelle turvaan jahtaavilta poliiseilta. Kylässä Ned kohtaa tempperamenttisen naisen (Demi Moore), johon hänen silmänsä viehtyy. Jim puolestaan tuntee yllättävää kutsumusta kirkkoa kohtaan.

Elokuvassa voi  nähdä myös John C. Reillyn.

Isä Penn ja isä De Niro
Elokuvan perusidea on ihan hauska, että rikolliset naamioituu papeiksi. Rikollisen vastakohtana voisi pitää pyhää pappia vaikka totuus ei aina näin olisikaan. Asetelmasta huolimatta elokuva ei oikein toimi. Se ei vain ole hauska. Robertin ja Pennin välillä ei ole tarvittavaa kemiaa ja Pennin rooli yksinkertaisena sekä Robertin rooli käsiään nostelevana rikollispappina on ajoittain aika rasittavaa katsottavaa. Demi on ihan hauska mauste kylän huorana, mutta hänenkin osuutensa jää aika yksiulotteiseksi. 

Latteaa meininkiä hyvällä ajatuksella.

**1/2

Ohjaaja:Neil Jordan (Ondine, The company of wolves, Veren vangit
Pääosissa: Sean Penn, Robert De Niro, Demi Moore
Kesto:101min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.