sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Finding Nemo (2003)

Nemoa etsimässä (Finding Nemo) kertoo klovnikalasta, joka joutuu eroon isästään.

Marlin (Albert Brooks) menettää vaimonsa ja mätimunansa hauen hyökkäykselle. Yksi muna - Nemo (Alexander Gould) - kuitenkin säästyy, jolle Marlin vannoo ettei tapahdu mitään pahaa. Muna kasvaa ja ylisuojelevainen isä saa tuta uhmakkaan lapsensa tempauksen kun hän lähtee avomerelle. Nemo joutuu ihmissukeltajan saaliiksi ja murtunut isä lähtee etsimään kadonnutta vesaansa.

Matkallaan Marlin tapaa Doryn (Ellen DeGeneres), jolla on lyhyt muisti, mutta suuri sydän. Yhdessä he tempautuvat elämiensä seikkailulle kohdaten mitä erilaisempia tilanteita.

Julkkisääninä voi kuulla myös muun muassa Geoffrey Rushia sekä Willem Dafoeta.

Marlin ja Dory
Nemoa etsimässä alkaa surullisella tavalla jättäen erityisen kiinnostavat puitteet animaatiolle. Pidän kovasti elokuvan tarinasta jossa isä tekee kaikkensa poikansa puolesta. Merenalainen maailma tarjoaa myös mitä hauskimmat mahdollisuudet erilaisille hahmoille sekä tapahtumille. Omaa mielikuvituskaan ei juuri tarvitse käyttää kun todellisuus tarjoaa sellaisen kaverin kuin lyhtykrotti. Ensimmäisellä katselukerralla pidin Ellen DeGenerisin Dory hahmoa aika rasittavana tapauksena, mutta näin uudelleen katsottuna hän olikin aika hauska ja sopiva kevennys muuten raskaaseen aiheeseen.

Parasta antia oli myös akvaarion, johon Nemo päätyi ihmisten kyninsistä, hahmot. Kukin merenelävä oli omalla tavallaan sekaisin pienestä tilasta. 

Nemoonkin on tulossa jatkoa elokuvalla Finding Dory.

*****

Ohjaaja:Andrew Stanton (A Bug's life), Lee Unkrich
Pääosissa:Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Kesto:100min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.