sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Turner & Hooch (1989)

Tom Hanks tähdittää koiraklassikkoa - Turner ja täystuho (Turner & Hooch).

Kalatehtaalla tapahtuu jotain hämärää jonka silmännäkijäksi päätyy satamassa asuva vanha mies sekä hänen koiransa Hooch (Beasley). Vanha mies saa puukosta ja koira jää ikävoimään isäntäänsä. Hooch ei kuitenkaan ole mikä tahansa piski vaan kaulaan opetettu, pelottava ja ei niin silmää hivelä -tapaus.

Poliisina työskentelevä Scott Turner (Tom Hanks) on puolestaan siistiäkin siistimpi hieman tiukkapipoinen sinkku, joka lähtee tutkimaan satamamiehen murhaa. Koska Hooch on ainoa todistaja ja muuten sen kohtalona olisi kuolema päättää vastentahtoinen Turner ottaa Hoochin luokseen asumaan. 

Koirulimainen Hooch tuhoaa kuitenkin Turnerin omaisuuden ja ajaa hänet hermoromahduksen partaalle. Koira osoittautuu kuitenkin hyödylliseksikin kun Turner iskee silmänsä kauniiseen eläinlääkäriin (Mare Winningham). Suhde koiraan syvenee.

Turnerin työparina voi nähdä Die Hardistakin poliisina tutun Reginald VelJohnsonin.

Hooch ja Turner
Turner ja Hooch on toimiva poliisikomedia, jossa nuori Hanks pääsee toteuttamaan kaikki kliseiset näyttelijäkeinonsa. Hooch tuo mukavasti huumoria ilkikurisena koirana ja Tom reagoi hänen tempauksiin sopivan hauskasta. Mielestäni elokuvan yksi huvittavampia kohtauksia on se jossa aasialainen kauppias auttaa Turneria keräämään kärryynsä kaikki mahdolliset koiratarvikkeet. 

Turnerin suhde eläinlääkäriin on tarpeettoman kasarimainen, mutta ihan viihdyttävä. Maren ja Tomin kemiat toimivat. Reginald oli myös toimiva Turnerin parina. Ja mikä tärkeintä; Tom ja Beasley olivat uskottavia omistajana/koirana.

Vaikka elokuvan loppu onkin surullinen, niin on Turner & Hooch hauska pätkä.

***1/2

Ohjaaja:Roger Spottiswoode (Stop! Or My Mom Will Shoot, Air America)
Pääosissa:Tom Hanks, Mare Winningham, Craig T. Nelson
Kesto:97min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.