sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Signs (2002)

Mel Gibson ja Joaquin Phoenix tähdittävät ufo-trilleriä Signs.

Vaimonsa kuoleman jälkeen uskosta luopuneen pastorin, Graham Hessin (Mel Gibson), pelloille ilmestyy omituinen kuvio, jonka alkuperää ei tiedätä. Pian uutisoidaan kuvioista pelloilla ympäri maailmaa ja alienkin on kameralle tallentunut. Graham haluaa suojella luonaan asuvan veljensä (Joaquin Phoenix) kanssa lapsiaan (Rory Culkin, Abigail Breslin) muukalaisten uhkalta.

Vaimon kuolema vie Grahamin uskon, mutta kuolevan vaimon viimeiset sanat ovatkin merkityksellisemmät kuin hän oli kuvitellut. Elokuvissaan usein vilahtava ohjaaja Shyamalan esittää tässä Grahamin vaimon kuolemasta vastuussa olevaa rattiin nukahtanutta miestä.

Foliohattupäät
Signs ei yllä Kuudennen aistin tai Unbreakablen tasolle, mutta pitää otteessaan. Scifi-mysteeriin ollaan saatu mukavaa uskontopohdintaa kun yleisellä tasolla elokuvassa pyöritellään ihmeiden olemassaolon mahdollisuutta. Toinen pitää jotain sattumana kun toinen yliluonnollisen voiman antamana merkkinä. Alienit on heitetty sitten tähän keittoon mukaan kuin yhtenä uskon elementtinä. Onko uskottavampaa uskoa elämään toisilla planeetoilla kuin jumalaan?

Mel Gibson on katolilaisuustaustansakin takia uskottava pastorina sekä suojelevaisena perheenisänä ja Joaquin tukee hyvin veljenä. Liittle Miss Sunshine  -tähti Abigail Breslin on suloinen pikkutyttönä ehkä välillä jopa liian söpöstelevä. Jännitteitä on luotu tähänkin ihan kivasti, mutta ehkä kokoajan samassa ympäristössä liikkuminen vie osan kiinnostavuudesta. 

Elokuva lopputwistikään ei päässyt ihan samalla tavalla räjäyttämään päätä kuin Kuudennessa aistissa tai Unbrekablessa.

***

Ohjaaja:M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable)
Pääosissa:Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin
Kesto:106min
Valmistusmaa:USA

6 kommenttia:

  1. Vesi on akilleenkantapääni. Matkaan siis galaksien halki planeetalle joka koostuu suurelta osin vedestä.

    VastaaPoista
  2. Niin, totta! En tullut ajatelleksikaan tätä epäjohdonmukaisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vesijutska on selkeä osoitus siitä, että ulkoavaruudessa on älytöntä(kin) elämää, heh.

      Poista
    2. Nii joo, voisihan sitä ajatella, että ne eivät olleet kovin älykkäitä. Ehkä älykkäitä teknisissä asioissa, mutta muuten vajavaisia. :D

      Poista
  3. En saanut tästä pätkästä oikein minkään laista otetta. Kovin kädenlämpöinen kammokino.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.